Konijnenentdagen bij Merels dierenkliniek

Waarschijnlijk heeft u al van het nieuwe VHD-2 virus gehoord waaraan massaal konijnen in de regio sterven. Dit virus zit niet in het gewone vaccin. In de zomer hebben we 100 vaccins op de praktijk gehad waarmee konijnen extra gevaccineerd konden worden. Helaas is dit vaccin inmiddels helemaal uitverkocht en niet meer verkrijgbaar in het land. Wel hebben we als praktijk een vaccin kunnen bemachtigen, waar 10 doseringen in 1 flesje zitten. Dit vaccin is uiteraard niet betaalbaar als het voor 1 konijn aangemaakt moet worden. Daarom wil ik weer, net als een aantal jaren geleden, een konijnenspreekuur inplannen, zodat de kosten van het  vaccin gedeeld kunnen worden.

De ziekte veroorzaakt door dit virus verloopt langzamer dan de oorspronkelijke variant, waardoor verspreiding door de praktijk van nog symptoomloze "zieke" konijnen door de praktijk mogelijk is. Daarom wil ik de konijnen tijdens het spreekuur niet in de spreekkamer of wachtkamer hebben, maar mogen de konijnen gewoon in de auto blijven. De dierenarts zal de konijnen in de auto komen vaccineren. Hierdoor kunnen ze natuurlijk niet nagekeken worden.

Als uw konijn een half jaar geleden al gevaccineerd is, raden wij aan uw konijn toch nog een keer te laten vaccineren (boosteren heet dat) om een zo goed mogelijke immuniteit op te bouwen. Daarna is herhaling van het vaccin gewoon jaarlijks. Als uw konijn al een vaccinatie tegen VHD2 gehad heeft, mag hij/zij wel de praktijk in komen, maar ook die mogen in de auto blijven als u dat makkelijk vind.

De volgende dagen hebben wij konijnenentdagen tegen VHD2 variant:
donderdag 3 november 12.00 - 13.00 uur
maandag 14 november 12.00 - 13.00 uur
donderdag 15 december 13.00 - 14.00 uur
donderdag 19 januari 12.00 - 13.00 uur

Wilt u s.v.p. een afspraak maken op de praktijk als u een van deze dagen langs wil komen, dan kunnen wij zorgen dat er voldoende vaccin op voorraad is.

Als u meerdere konijnen heeft, dan is het ook mogelijk dat Nicole bij u thuis komt vaccineren. U betaald dan we de kosten van het hele flesje (dus 10 dosisen)

Terug naar het nieuwsoverzicht